Uzbudljivo, zabavno i bogato ljeto čeka vas ove godine u Kašteliru

Uzbudljivo, zabavno i bogato ljeto čeka vas ove godine u Kašteliru

Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci osmislila je izvrstan ljetni program i niz manifestacija pod nazivom “Hello summer in Kaštelir-Labinci“, a kao poseban dan odabran je četvrtak. Pa će se tako svakog četvrtka u parku iza crkve u Kašteliru održati neko događanje koje će zasigurno oduševiti sve posjetitelje željne ugodne zabave u srcu Istre.

Za ljubitelje romantike tu su večeri “Under the stars” posvećene romantičnoj glazbi, uz ponudu lokalnih OPG-ova. Posebno veselje bit će novi event naziva “Craft party” na kojem će svi moći uživati u bogatoj ponudi domaćih proizvođača craft pića, uz DJ glazbu koju će puštati DeJvid. Također, Teatar Naranča, najpoznatije kazalište za mlade u Puli, u srpnju će upriličiti dječju predstavu.

Ove godine vraća nam se i tradicionalna fešta Gramperijada, posvećena domaćem krumpiru kaštelirskog kraja. Jer samo se u Kašteliru, na ovdašnjem mikro dijalektu, krumpir naziva gramper, a cilj manifestacije je da se ova namirnica prezentira na različite i maštovite načine, uz uključenje što većeg broja domaćih, autohtonih proizvođača. Na Gramperijadi će se feštati uz živu glazbu u izvedbi Night Express banda.

No svakako valja istaknuti da neće samo četvrtkom biti posebno u Kašteliru, već će se s nestrpljenjem čekati i svaki petak. I ove godine Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci u suradnji s Udrugom Vitis organizira “Friday tasting” – gosti će se na taj način četvrtkom moći upoznati s proizvodima lokalnih OPG-ova, a posjetiti ih dan kasnije na degustacijama. Svakog petka, tijekom srpnja i kolovoza, posjetitelji mogu obići lokalne OPG-ove te degustirati proizvode po promotivnim cijenama. U mjestu gdje se susreću tradicija i moderan život, posjetitelji mogu naučiti kako se rade domaći fuži, njoki i pljukanci te ih odmah skuhati i probati u kombinaciji sa slasnim umacima. Lokalni vinari, maslinari i proizvođači rakija nude svoje najbolje proizvode, a Općina Kaštelir-Labinci može se pohvaliti i proizvodnjom jedinog bučinog ulja u Istri, kao i fantastičnim craft pivima.

Dobrodošli na “Hello summer in Kaštelir-Labinci”!