Kaštelirska jela od krumpira proglašena su najboljima u Koprivnici

Kaštelirska jela od krumpira proglašena su najboljima u Koprivnici

Krumpir stvara nova prijateljstva i povezuje ljude, a itekako može biti i veliki razlog za ponos. To dokazuje treća po redu manifestacija “Izložba jela i djela od krumpira” održana u Koprivnici 10. rujna na kojoj je Turistička zajednica Kaštelir-Labinci osvojila prvo mjesto!

Manifestaciju je organizirala Udruga žena Herešin, a upravo su članice te udruge po prvi put bile naše drage gošće na kaštelirskoj Gramperijadi ovog ljeta. Vrijedne ruke koprivničkih žena tada su pripremile čak 15 različitih jela od krumpira, dok su istodobno nudile i domaće kolače te mijesile i pekle pogače, čime su oduševile brojne posjetitelje. Kao zahvalu za naše gostoprimstvo, od Udruge žena Herešin dobili smo poziv za sudjelovanje na manifestaciji “Izložba jela i djela od krumpira” u Koprivnici, čemu smo se iznimno razveselili i rado odazvali.

Otišli smo u prelijepi koprivnički kraj i na događanju u kompleksu Društvenog doma Herešin prezentirali delicije od našeg kaštelirskog grampera – domaći šugo s njokima te različite maneštre i salate od krumpira, ali i naša autohtona vina, maslinovo ulje, domaći pršut i tradicionalne istarske slastice poput cukerančića.

Bilo je ukupno deset izlagača i svi su imali zadatak predstaviti jela spravljena po starinskim recepturama, a upravo smo mi s istarskim specijalitetima proglašeni najboljima. Vratili smo se ponosni i prepuni dojmova, obogaćeni jednim novim iskustvom i divnim trenucima druženja.

Hvala Udruzi žena Herešin i svim posjetiteljima koprivničke manifestacije, vjerujemo da će se ovo prijateljstvo i suradnja nastaviti i u nekim budućim vremenima.