Jednstvena ponuda u Kaštelir-Labincima: Svakoga petka besplatno probajte vrhunske domaće proizvode

Jednstvena ponuda u Kaštelir-Labincima: Svakoga petka besplatno probajte vrhunske domaće proizvode

Općina Kaštelir-Labinci ima 1500 stanovnika i 150 registriranih OPG-ova, što je respektabilna brojka, i pokazuje da se više od polovine stanovnika, s obzirom da je u svim OPG-ovima u posao uključeno nekoliko obiteljskih generacija, bavi domaćom proizvodnjom. Ujedno, ono što oduševljava je velika raznolikost proizvoda na tako malom području, pa Općina Kaštelir-Labinci, u suradnji s tamošnjom turističkom zajednicom i Udrugom Vitis, intenzivno radi na promociji Kaštelir-Labinaca kao prepoznatljive turističke destinacije koja je specifična po bogatoj ponudi vrhunskih, domaćih proizvoda.

Zbog svega je osmišljeno događanje naziva Together In FREE FRIDAY TASTING – svakoga petka, tijekom srpnja i kolovoza, posjetitelji i turisti mogu obići lokalne OPG-ove i restorane te besplatno degustirati proizvode i naručiti menije po promotovnim cijenama. Ponuda Together In FREE FRIDAY TASTING i službeno je prezentirana ovoga petka, a uz brojne predstavnike medija predstavljanju su se odazvali u Tulio Demetlika, zamjenik župana Istarske županije te Cristina Vojić Krajcar iz Turističke zajednice Istarske županije.

“Smatrali smo kako je upravo Together In FREE FRIDAY TASTING specifična ponuda koja najbolje dočarava kako se u našem mjestu susreću tradicija i moderan život te da predstavlja idealan primjer onoga što smo osmislili u turističkoj promociji naše općine, kao i svega onoga što još razvijamo, svih ideja koje će tek biti realizirane. Danas će vas ugostiti naši domaći proizvođači, OPG-ovi na kojima ćete imati priliku uživati u najboljim okusima Istre, a upravo to je ono što nudimo i našim posjetiteljima, i što ih po dosadašnjim spoznajama istinski oduševljava.” – rekao je tijekom predstavljanja ponude Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

Pa tako posjetitelji u kaštelirskom kraju mogu naučiti kako se rade domaći fuži, njoki i pljukanci te ih odmah skuhati i probati u kombinaciji sa slasnim mesnim i povrtnim umacima. Lokalni vinari nude najbolja i nagrađivana vina, a jednako tako i proizvođači rakija te maslinari od kojih se neki mogu pohvaliti s više od pedeset sorti u svojim maslinicima. Kaštelir-Labinci mogu biti ponosni i na proizvodnju jedinog bučinog ulja u Istri, ali i na fantastična craft piva, koja su novitet u ponudi. A još jedan novitet je i Natura Camp Karli, jedinstveno mjesto za robinzonski turizam koje u drvenim kućicama i glamping šatorima može ugostiti oko 50 ljudi. Struje nema u ovom kampu, osim na nekoliko punktova i tijekom dana, voda se grije preko solarnih panela, a posjetitelji mogu uživati u netaknutoj prirodi, pogledu na vinograde i posvemašnjem miru.

Uz sve navedeno, Kaštelir-Labinci istinski su stigli do točke posebnosti u turističkoj ponudi Istarskog poluotoka, pa se sve čvršće pozicioniraju na trurističkoj karti Istre, dobivajući sve veću prepoznatljivost koju i zaslužuju. Tako se svakoga petka, tijekom Together In FREE FRIDAY TASTINGA, mogu posjetiti sljedeće lokacije lokalnih OPG-ova:

OPG Irvin Kocijančić – besplatna degustacija bučinog ulja / 15 – 20 h

OPG Edi Brčić – besplatna degustacija vina i ulja / 17 – 21 h

Cossetto vina -besplatna degustacija tri vrste vina / 15 – 20 h

Vina Radoš – besplatna degustacija četiri vrste vina / 11 – 19 h

Istarska Kapljica – besplatna degustacija tri vrste rakije / 11 – 19 h

OPG Čehić – besplatna degustacija gina, rakija, vina, maslinovog ulja i meda / 11 – 19 h

Oliveri extra virgin olive oil – besplatna degustacija pet vrsta maslinovog ulja / 11 – 19 h

Castellana Craft Beer -degustacija dvije vrste piva (boca 0,33 lit), uz Antipasto del giorno – po promotivnoj cijeni od 100 kuna po osobi / 11-14 h i 18-23 h

OPG Lucija Venier – radionica domaće tjestenine – u ovoj ponudi posjetitelji sami izrađuju paštu koju potom skuhaju i jedu, a uz su u ponudi pića iz proizvodnje OPG-a; promotivna cijena je 100 kuna po osobi / 11 h, 15 h i 17:30 h –

OPG Igor Kocijančić – besplatna degustacija ulja i vina – za posjet ovome OPG-u potrebna je prethodna najava

ŽARDIN Traditional Restaurant – meni po promotivnoj cijeni od 150 kuna po osobi uključuje hladni pjat (istarski pršut, ovčji sir, salamini tartufi i kobasica), fuže mare-monti ( gamberi i divlje šparoge), domaću krostatu s kremom od limuna, 0,25 l vina i 0,25 l mineralne vode / 11 – 19 h