Biciklističke staze Poreštine

Za pripreme ali i za rekreativce – bike centar Kaštelir

Adresa

Labinci 143 Kaštelir 52464

GPS

45.303850571972, 13.6895830181

Ukupno 250 km staza |  Broj staza: 10  |

Za ljubitelje bicikliranja na porečkom području imamo na raspolaganju deset biciklističkih staza, ukupne duljine 250 kilometara.

Vodit će vas kroz prirodne ljepote, vinograde i maslinike, i jamčimo da ćete uživati u svakom trenutku ove aktivnosti. Jer klimatski uvjeti na stazama su idealni, i neke od njih dovest će vas direktno do Poreča, bisera istarske obale koji će vas oduševiti.

Prava poslastica za one s najboljom kondicijom je vožnja po trasi 15. Etape 87. Gira d’Italia, koja kreće iz Poreča. Ovaj kraj poznat je po biciklističkim manifestacijama, i zbog raznolikosti staza jednako omiljen i kod rekrativaca, i kod profesionalaca.

Biciklistička karta Alpe-Jadran

Savez Alpe-Jadran osnovan je krajem 2013. godine u Klagenfurtu (Austrija) kao nasljednik Radne zajednice Alpe-Jadran. Članovi su pokrajine Koruška, Štajerska i Gradišće iz Austrije, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska te Virovitičko-podravska županija iz Hrvatske, Zajednica Općina Slovenije i mađarska županija Vas. Istarska županija jedna je od osnivačica Saveza Alpe-Jadran.

Savez Alpe-Jadran je mreža za poticanje međuregionalne suradnje na području Alpe-Jadrana. Sjedište mreže je u Klagenfurtu pri Uredu Koruške pokrajinske vlade. Mreža svim zainteresiranim dionicima stoji na raspolaganju za olakšanje suradnje u okviru projekata i iskorištavanje odgovarajućih EU programa, ali i za suradnju na već dokazanima people-to-people projektima, sufinanciranima iz zajedničkoga proračuna.

Ovim zajedničkim projektom, Upravni odjel za turizam je s partnerima osmislio i izradio biciklističku kartu s najatraktivnijim i najpopularnijim stazama područja Alpe-Jadran. Tako je za Istarsku županiju odabrana Parenzana – Put zdravlja i prijateljstva, a uz nju je predstavljena i obiteljska staza U šumskom kraljevstvu (Šuma Kontija) te MTB ponuda regije, događanja, prirodna i kulturna baština, eno-gastronomska ponuda i aktivnosti na održivom razvoju.

Biciklistička karta Alpe-Jadran:

 

Adresa

Labinci 143 Kaštelir 52464

GPS

45.303850571972, 13.6895830181

YOUR MESSAGE