Duh zajednice najbolje se jača uz druženje i aktivnosti u prirodi

Duh zajednice najbolje se jača uz druženje i aktivnosti u prirodi

Nema ništa bolje od druženja uz tjelesnu aktivnost na svježem zraku, koje pomaže zdravlju i povećava snagu zajednice, pa je to bio motiv Udruge Mladi za sve iz Kaštelira da u nedjelju 05. rujna organizira pješačenje od deset kilometara pod nazivom “ALA ŠU”.

Ugodno sunčano vrijeme potpmoglo je ovu hvalevrijednu inicijativu, pa se okupio velik broj mještana koji su nakon ture pješačenja uživali na zajedničkom ručku. Okupljanje i početak pješačenja organizirano je na Vrbanovici, idiličnom izletištu povrh rijeke Mirne, a dalje su ih dobri poznavaoci ovoga kraja vodili put Mukla, mjesta otkuda su bezbroj puta poletjeli paraglideri.

A o čarobnoj ljepoti ovoga mjesta, kao i spektakularnom pogledu koji se s njega prostire, svjedoči prva zajednička fotografija okupljenih sudionika.

ALA ŠU

Dalje su pješaci krenuli put gradina, ostataka drevnog naselja Nigrignanum, i na njihovom ih je putu svako toliko čekala okrjepa. Preostalo kamenje i danas priča priču o tim povijesno važnim trenucima, a baš je pokraj njega nastala druga fotografija za pamćenje naše grupe pješaka, na 164 metra nadmorske visine. Od ostataka utvrde put grupe se dalje spuštao do doline Mirne, a potom je krenuo najzahtjevniji uspon dug kilometar i pol za povratak na Vrbanovicu. No isplatilo se, jer je učesnike na Vrbanovici dočekao odličan fažol.

Ukupno se pješačilo 10,46 kilometara. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera druženje je potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati, a ovim su događanjem, čiji je suorganizator Općina Kaštelir-Labinci, bili oduševljeni i zadovoljni svi. U Udruzi Mladi izuzetno su sretni zbog velikog odaziva mještana i sudionika iz šire okolice. Uz članove udruge mladih, u organizaciju ovog vrlo uspjelog događaja uključili su se i volonteri raznih profila kojima se udruga posebno zahvaljuje.

Zahvala ide svima, jer su svi zaslužni za tako uspješan događaj koji će, nadamo se, postati tradicionalan i tako prenositi vrijednosti zajednice na mlađe generacije.