U Kašteliru proslavljena Kuzminja, blagdan sv. Kuzme i Damjana

U Kašteliru proslavljena Kuzminja, blagdan sv. Kuzme i Damjana

U ponedjeljak 26. rujna u Kašteliru se tradicionalno slavila Kuzminja, blagdan sv. Kuzme i Damjana, zaštitnika ovog mjesta. Dan je krenuo svečanom misom i procesijom u 11 sati, nakon čega je upriličeno otvorenje novouređenih prostorija Udruge umirovljenika. Na ovaj su način najstarije generacije kaštlirskog kraja dobile prostor u kojem će se moći kvalitetno družiti i provoditi svoje aktivnosti, a rezanju vrpce prethodio je kratki kulturno-umjetnički program. U njemu su nastupili mališani iz kaštelirskog vrtića s nekoliko pjesama i plesnih točaka koje su pripremile odgojiteljice Moira Blažević, Danijela Muller, Samanta Kocijančić i Diana Radisavljević, a zapjevala je i vokalna etno skupina Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci.

Proslava se nastavila turnirom “Briškula i trešeta” u kojem su ljubitelji tradicionalnih kartaških igara pokazali svoje vještine igrajući u veseloj atmosferi za glavnu nagradu, istarski sir.

Iako je ostatak programa bio planiran na otvorenom u parku iza crkve, loše vrijeme je feštu preselilo u salu na Domu gdje su se svi odlično zabavljali i plesali u večernjim satima uz “Malvazija band”, uživajući pritom u bogatoj besplatnoj ponudi hrane i pića.

Fotografije: Sebastijan Skoko