Župan Miletić službeno posjetio Općinu Kaštelir-Labinci

Župan Miletić službeno posjetio Općinu Kaštelir-Labinci

Istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem, jučer je službeno posjetio Općinu Kaštelir-Labinci gdje je održao radni sastanak s načelnikom Đujianom Petrovićem, kojem su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Legović, predsjednik Odbora za turizam i manifestacije Općine Karlo Grebac, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Giuliano Vojnović i direktorica Turističke zajednice Općine Kaštelir-Labinci Daria-Linda Grebac.

Tijekom susreta bilo je govora o budućim investicijama i planovima Općine, a koji se u prvome redu odnose na prometnu infrastrukturu, predškolski odgoj i obrazovanje, poljoprivredu i turizam. Po pitanju prometa izdvojen je projekt rekonstrukcije raskrižja županijskih cesta ŽC 5040 i ŽC 5041 u Labincima, za što je već potpisan ugovor sa Županijskom upravom za cestu. U Prijedlogu Financijskog plana ŽUC-a za 2023. godinu planirano je 2.500.000,00 kuna za izvođenje radova.

Strateški projekt Općine je i izgradnja novog dječjeg vrtića s jaslicama, koji je prijavljen na natječaj u sklopu Mehanizma za oporavak i otpornost, a govora je bilo i o ulaganjima u Osnovnu školu Jože Šurana Višnjan.

Kako je istaknuto, Općina prijavljuje projekte na dostupne europske, nacionalne i regionalne natječaje, a za idući tjedan je dogovoren sastanak predstavnika Općine s Javnom ustanovom „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove“ kako bi se dodatno ispitao potencijal korištenja sredstava iz EU fondova.

Nadalje, županu je predstavljen i projekt butige lokalnih proizvoda, koja je planirana na placi u Kašteliru i imala bi višestruke koristi za lokalne poljoprivredne proizvođače, a u planu je i revitalizacija sustava mlinova na rijeci Mirni.

​Župan Miletić čestitao je općinskoj upravi na čelu s načelnikom Petrovićem na uspješnoj turističkoj sezoni, tijekom koje je Općina Kaštelir-Labinci po prvi put ostvarila preko 100 tisuća noćenja, kao i na uvrštenju u mrežu „Najboljih turističkih sela“, prema izboru Svjetske turističke zajednice (UNWTO).