Kaštelir u odličnoj atmosferi spontano dočekao Baby Lasagnu

Kaštelir u odličnoj atmosferi spontano dočekao Baby Lasagnu

U odličnoj atmosferi, spontano i s potpunim oduševljenjem, Kaštelir je danas dočekao Baby Lasagnu, pobjednika ovogodišnje Dore koji će predstavljati Hrvatsku u svibnju na Eurosongu u švedskom Malmöu s energičnom pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. “Marko mi te volimo”, pisalo je, među ostalim, na transparentima koje su nosili okupljeni mještani Kaštelira i Labinaca, a među njima je bilo mnogo onih mlađih.

Pjesma “Rim Tim Tagi Dim” pobijedila je na Dori zbrojem glasova stručnoga domaćeg i stranog žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije. Bila je prva i po glasovima žirija, prema kojima je osvojila 74 boda te po glasovima publike, gdje je osvojila 247 bodova, što je ukupno 321 bod. Baby Lasagna tako je požeo maksimalan uspjeh, na čemu mu je danas čestitao i načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović, koji je mladog pjevača dočekao zajedno s direktoricom Turističke zajednice Kaštelir-Labinci Lindom Grebac i razdraganim mještanima. Načelnik Petrović istaknuo je na dočeku da zahvaljuje glazbeniku na odličnoj promociji Kaštelira i Labinaca te da mu želi svu sreću na predstojećem Eurosongu u Švedskoj.

Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, i spot za pjesmu “Rim Tim Tagi Dim” snimio je upravo na području Kaštelira i Labinaca, na čemu smo iznimno ponosni i zahvalni jer će se za naš lijepi kraj čuti diljem Europe. A ujedno je riječ o glazbeniku iz Umaga koji s Kaštelirom ima posebnu emotivnu vezu – njegova djevojka je Kaštelirka Elizabeta Ružić, i ovaj mladi par 2022. godine je kreirao jednominutni video za multimedijalni projekt Moja.hr na kojem se natječu mladi autori iz cijele Hrvatske, a odvija se Zajedničkom suradnjom Večernjeg lista, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, s Hrvatskom televizijom kao partnerom. Upravo to je bio pobjednički video projekta te godine i kroz njega su na izvrstan način prikazani manje tipični istarski motivi, ona neotkrivena Istra koja posjeduje tajanstvene ljepote i budi snažne emocije. Zahvaljujući pobjedničkom videu Elizabete i Marka Kaštelir je prošle godine bio domaćin dodjela nagrada projekta Moja.hr za 2023. godinu.

Marku, Baby Lasagni, još jednom zahvaljujemo zato što mu Kaštelir toliko znači i želimo mu da u Švedskoj ostvari vrhunski uspjeh, kako i zaslužuje!