Uz počast antifašističkim borcima obilježen Dan Općine Kaštelir-Labinci

Uz počast antifašističkim borcima obilježen Dan Općine Kaštelir-Labinci

Današnji dan, 28 travnja, na području Općine Kaštelir-Labinci pamti se kao datum kada su 1945. godine oslobođena područja Kaštelira i okolnih mjesta nakon Drugog svjetskog rata. Upravo se 28. travnja slavi i kao Dan Općine Kaštelir-Labinci, no slavlje ove godine, baš kao i prethodne, zbog epidemije nije bilo obogaćeno tradicionalnim kulturno-umjetničkim programom.

No današnji je dan bio odličan povod da Udruga “Mladi za sve” iz Kaštelira podijeli mještanima lokalni časopis Beside, koji će nakon višegodišnje stanke ponovno izlaziti dva puta na godinu. Upravo je ova udruga mladih svojim trudom i entuzijazmom potaknula ponovno izlaženje časopisa koji je odavna bio poznat i omiljen u kaštelirskom kraju. Ideju su mladi Kaštelirci uspjeli realizirati u rekordnom roku, uz nesebičnu pomoć lokalnih poduzetnika i njihovih donacija.

Ovdje pročitajte cijeli časopis Besida.

Delagacija Općine i predstavnika Udruge antifašističkih boraca na čelu s načelnikom Enijom Jugovcem, položila je cvijeće u spomen parku u Kašteliru. Na taj su način odali počast svim žrtvama i stradalim sumještanima koji su se borili na strani antifašizma, ali i svih žrtava izgubljenih u NOB-u i Domovinskom ratu.

“Svim sumještanima čestitam Dan Općine, 28. april. I ova je godina obilježena globalnom pandemijom zbog koje se ne možemo družiti na svečanosti koju smo svake godine organizirali. Nadajmo se da će nas ova pošast brzo napustiti te da ćemo dogodine moći prigodno obilježiti Dan Općine”.- rekao je načelnik Jugovac.