Volonteri zajedničkim snagama obnavljaju objekt na Vrbanovici

Volonteri zajedničkim snagama obnavljaju objekt na Vrbanovici


Naša krilatica “Together in” na ovom je primjeru vidljiva u pravom smislu riječi – zajedničkim snagama volonterski je odrađen posao obnove objekta na Vrbanovici. Inicijativu su pokrenuli lovci iz lovne jedinice Kaštelir, a pridružili su im se članovi udruga i sportskih klubova te mještani uz potporu Općine Kaštelir-Labinci. Udružili su snage i bacili se na posao, pa je plan je da uskoro bude završena kompletna obnova objekta, koji će dobiti solarne panele, nove električne instalacije, vodu, kamin, novu kuhinju, keramiku, obnovljene stare grede…

Općina je privela kraju njegovu legalizaciju, stoga su vrijedni lovci i volonteri zaključili kako je vrijeme da objekt ponovno zablista nakon mnogo godina. Jer izgrađen je nakon drugog svjetskog rata, i od tada u njega nije bilo nikakvih ulaganja. Koriste ga lovci, a plan je da nakon obnove i dalje bude pod njihovom ingerencijom, s tim da ga na korištenje mogu uzeti i mještani općine.

Ideja za budućnost je da se jednoga dana ova lijepa lokacija pretvori u izletište, a do tada pozivamo sve zainteresirane da se volonterski priključe hvalevrijednoj akciji obnove.