Turistički rezultati sve bolji, obaramo dosadašnje rekorde

Turistički rezultati sve bolji, obaramo dosadašnje rekorde

Ove godine bilježimo fantastične turističke rezultate kojima smo oborili sve dosadašnje rekorde, a oni su pokazatelj da je naš kontinuirani trud ulaganja u turističku ponudu i podizanje njezine kvalitete bio onaj pravi put kojem uvijek težimo s ciljem prepoznatljivosti na turističkoj karti Istre.

U Općini Kaštelir-Labinci je tijekom prvih sedam mjeseci 2022. godine ostvareno 53.159 noćenja i 6.648 dolazaka, odnosno 57 posto više noćenja i 50 posto više dolazaka nego li u istom razdoblju protekle godine. Pri tome su strani turisti ostvarili 6.434 dolaska, dok je domaćih 214. U odnosu na 2019. godinu u istom razdoblju ostvareno je 27 posto više dolazaka i 21 posto više noćenja.

Gledano prema tržištima, od početka godine najviše noćenja ostvarili su strani gosti iz Njemačke (65 posto), Austrije (8 posto), Nizozemske (3 posto) te Italije (1 posto), dok domaći gosti zauzimaju udio od tri posto u ukupno ostvarenim noćenjima. Od ukupnog broja ovogodišnjih noćenja njih čak 75 posto bilo je u objektima u domaćinstvu, 16 posto u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, a devet posto u nekomercijalnom smještaju.

Iznimno smo ponosni na ove rezultate na vrhuncu sezone, a pred nama je, vjerujemo, jednako tako uspješno razdoblje ostatka ljeta i nadolazeće posezone. Istra je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, a Kaštelir-Labincii tu su našli značajno mjesto iskočivši kao općina u unutrašnjosti poluotoka koju turisti prepoznaju zbog iznimne ponude na svim razinama, od smještajne, do enološke, gastronomske i kroz brojna zanimljiva događanja brižno osmišljena da prezentiraju naš kraj u najljepšem svjetlu.