Eno-gastronomski projekt turističkih zajednica klastera Poreč Riviera – natječaj je otvoren do 23.8.2022. !

Eno-gastronomski projekt turističkih zajednica klastera Poreč Riviera – natječaj je otvoren do 23.8.2022. !

Turističke zajednice Klastera Poreč Riviera (TZ Poreč, TZ Tar – Vabriga, TZ Funtana, TZ Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada) raspisale su natječaj za ocjenjivanje i izbor restorana, konoba, vinara, maslinara, proizvođača sira i meda, slastičarna, barova i autohtonih suvenirnica koji posluju na području klastera.  

 „THE BEST OF POREČ RIVIERA’’ je projekt Turističkih zajednica Klastera Poreč Riviera kojem je cilj da se posjetiteljima ali i lokalnom stanovništvu Poreštine ponudi kvalitetnu informaciju o eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti, te dodatno promovira autentični sadržaj kroz već afirmiranu turističku ponudu uz podizanje kvalitete i obogaćenje turističke ponude na području Klastera Poreč Riviera. Želja je dodatno podići kvalitetu i obogatiti turističku ponudu na području klastera.

Na natječaj se mogu prijaviti poslovni subjekti koji na području Grada Poreč i Općina Tar – Vabriga, Funtana, Kaštelir – Labinci i Vižinada obavljaju djelatnosti u jednoj ili više navedenih kategorija:          

 • Restorani / konobe razvrstani u sljedeće potkategorije;
  – Restorani o  Agroturizam / konoba
  – Gourmet objekti specijalizirani za određenu vrstu hrane /usluge
  – Plažni objekti
 • Vinari
 • Maslinari
 • Proizvođači sira
 • Proizvođači meda
 • Slastičarne
 • Barovi razvrstani u sljedeće potkategorije;
  – Coffee bars
  – Cocktail/ beach bar
  – Special Bars
  – Night Bars
 • Eko
 • Autohtone suvenirnice s ponudom etno/gastro
 • & More – Ostale kategorije, za one koji se ne pronalaze u nekoj od gore navedenih.  

Uvjeti za prijavu kandidata su:

 1. Subjekt mora imati uredno poslovanje i biti registriran za sve oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe;
 2. Mora poslovati najmanje jednu godinu prethodno prijavi na predmetni natječaj;
 3. Subjekt mora zadovoljavati minimalne tehničke uvjete za sve oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe.

Natječaj je otvoren od 9. kolovoza do 23. kolovoza 2022. godine.  

Prijavitelj mora popuniti ONLINE PRIJAVNI OBRAZACkoji sadrži osnovne podatke poslovnog subjekta, kratak opis djelatnosti i argumente temeljem kojih se kandidira za uvrštenje na listu „THE BEST OF POREČ RIVIERA“. Online obrazac za prijavu na natječaj je također objavljen na web stranicama turističkih zajednica klastera Poreč Riviera (www.myporec.com,www.tar-vabriga.comwww.funtana.comwww.kastelir-labinci.comwww.tz-vizinada.hr). 

Ukoliko želite, kao prilog možete poslati fotografije (300dpi) na slijedeću e-mail adresu: office@myporec.com sa naslovom „The Best of Poreč Riviera“.

Ukoliko iz bilo kojih razloga niste u mogućnosti ili imate poteškoća u popunjavanju on-line obrasca, molimo kontaktirajte nas ili popunite obrazac ispunjavanjem Word dokumente koji možete spremiti na vaše računalo putem niže navedenog linka:

PRIJAVNICA – The Best of Poreč Riviera (Word dokument)

Provjerom na terenu, izravnim razgovorima i snimkom stanja prikupit će se osnovne informacije i podaci o poslovanju, kao i kvalitativni pokazatelji (vrsta, sadržaji ponude i ostali značajni parametri).

Pravilnikom za ocjenjivanje i izbor kandidata za uvrštenje na listu ”THE BEST OF POREČ RIVIERA” određuju se kriteriji i mjerila za prijavu, izbor i uvrštenje na listu ”THE BEST OF POREČ RIVIERA”. Ocjenjivanje provest će stručni žiri koji će se sastojati od 5 člana imenovanih od strane Turističkih zajednica klastera Poreč Riviera.

Nakon provedbe ocjenjivanja turističke zajednice pripremiti će brošuru ”THE BEST OF POREČ RIVIERA” koja će se dijeliti u Informativnom centru turističkih zajednica, turističkim agencijama i recepcijama hotela.

U brošuru ući će objekti koji su se prijavili te svojom kvalitetom osvojili žiri, a koji isto tako svakodnevno osvajaju i javnost svojom izvrsnom ponudom.

Postanite i Vi dio “THE BEST OF POREČ RIVIERA” brošure i ponude!    

Poreč, 9. kolovoza 2022.    

KOORDINATOR KLASTERA POREČ RIVIERA
Turistička zajednica Grada Poreča

PRAVILNIK – The Best of Poreč Riviera
PRIJAVNICA – The Best of Poreč Riviera