Najstariji mještani iz Općine Kaštelir-Labinci dobili bogate poklon pakete

Najstariji mještani iz Općine Kaštelir-Labinci dobili bogate poklon pakete

Već treću godinu zaredom u Kašteliru je posebnim aktivnostima obilježen Međunarodni dan starijih osoba, pa je tom prilikom deset mještanki i mještana, najstarijih na području Općine Kaštelir-Labinci, od Udruge Mladi za sve dobilo lijepe poklon pakete pune domaćih proizvoda.

A da bi paketi bili što bogatiji i raznovrsniji pobrinula se Poljoprivredna udruga Vitis i OPG-ovi unutar udruge koji su donirali delicije iz svoje proizvodnje. Pa se tako u paketima našlo svježeg povrća, vina, maslinovih ulja, rakija, likera, craft piva i proizvoda od lavande. Dodatno, paket su upotpunili suhomesnati proizvodi koje je donirala kaštelirska prodavaonica Butiga. U ovoj hvalevrijednoj akciji kojom se pokazalo koliko lokalna zajednica vodi brigu o najstarijima svojim su donacijama sudjelovali OPG Radoš, OPG Legovina, Cossetto vina, Extraistrian – OPG Bratović Marko, OPG Oliveri, Istarska kapljica, pivovara Castellana, obrt Marabu i prodavaonica Butiga.

Kao i prethodnih godina cilj akcije bio je podići svijest o starijim osobama i njihovoj ulozi u društvu, jer upravo su oni stvarali to društvo koje danas dalje grade mlađe generacije. Stoga je namjera obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba skrenuti pozornost na činjenicu da starije treba maksimalno respektirati te im kroz konkretne akcije poput ove pokazati koliko su cijenjeni, i koliko im je lokalna zajednica zahvalna što su kroz život dali nemjerljiv doprinos i udarili zdrave temelje da se naše okruženje razvija, širi i napreduje. Uostalom, jednakost i solidarnost svih generacija među glavnim je smjernicama funkcioniranja ovdašnje zajednice, što se itekako osjeti u svakodnevnom životu te predstavlja jednu od najvećih vrijednosti Općine Kaštelir-Labinci.