U Kaštelir-Labince stigla zlatna povelja

U Kaštelir-Labince stigla zlatna povelja

Dodijeljene nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2023.

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u četvrtak 30. studenog 2023. održana je 11. svečana dodjela nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” za 2023. godinu. Dodjelu je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije. Od ukupno 197 projekata u osam kategorija, u kategoriji „CRAFT TURIZAM“ zlatnu povelju je osvojio OPG TINA KOVAČ DE FAVERI, CASTELLANA iz Općine Kaštelir-Labinici.

– Castellana je mala craft pivovara koja proizvodi pivo visoke kvalitete s udjelom ječma iz vlastite proizvodnje, odnosno, s vlastitih njiva. Ova zlatna povelja za naš obiteljski posao koji vodim sa suprugom Gabrielem De Faveri samo je dokaz da smo na dobrom putu i sretni smo jer se naš trud isplati – rekla je Tina Kovač De Faveri

Priznanje “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost te povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji imaju zaštićene i marketinške oznake. Uz jednu šampionsku nagradu dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja, podijeljena po kategorijama.

– Na kvalitetnom i održivom ruralnom turizmu temeljimo glavninu našeg funkcioniranja, a to podrazumijeva da Općina snažno podržava lokalne proizvođače u njihovom radu, razvoju i plasmanu proizvoda. Stoga nam je velika čast i zadovoljstvo što je ovako značajna nagrada stigla u našu općinu kao potvrda da su lokalni OPG-ovi jedna od naših najvažnijih prepoznatljivosti – rekao je Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

Hvalevrijednu povelju ujedno je komentirala i Linda Grebac, direktorica Turističke zajednice Kaštelir-Labinci.

– Na jedanaestoj dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” jedna zlatna povelja stigla je u Kaštelir – Labince, i ta nagrada potvrđuje da ideja i potencijala ne nedostaje kad su u pitanju craft proizvodi s našeg područja te da vrijednim radom možemo utjecati na razvoj turizma – izjavila je Linda Grebac.

Foto: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”