Online radionica donosi znanja o sprječavanju prenapučenosti starih jezgri tijekom sezone

Online radionica donosi znanja o sprječavanju prenapučenosti starih jezgri tijekom sezone

Odlična vijest je da ovog četvrtka nastavljamo s edukativnim masterclass tečajevima u organizaciji UNWTO-a, a u pitanju je prva ovogodišnja online radionica iz programa “Razmjena dobrih praksi”. Održat će se 21. ožujka od 12.30 do 13 sati i nosi naziv “Destination Management: Traffic Control”. O primjerima dobre prakse govorit će predstavnica španjolskog Rupita, Anna Costa. Riječ je o stručnjakinji za turizam i kulturu u toj općini koja će sudionicima tečaja predstaviti inovativna rješenja implementirana za kontrolu prometa u povijesnoj jezgri sela s ciljem izbjegavanja prenapučenosti tijekom špice sezone. Radi se o još jednoj u nizu online radionica na koje je Općina Kaštelir-Labinci ostvarila pravo ulaskom u Mrežu najboljih turističkih sela na svijetu.

Inače, BTV Network, odnosno, Mreža najboljih turističkih sela na svijetu, ima za cilj omogućiti selima koja su dio mreže da podijele svoja iskustva i dobre prakse, prošire znanja te kontinuirano razvijaju svoje vještine i sposobnosti. Dijeljenje znanja jedan je od stupova BTV Networka. Učenje od drugih “turističkih kolega” pokazalo se učinkovitim alatom u pružanju praktičnih znanja i primjera te prenošenju uspješnih priča iz stvarnog života. U ovoj perspektivi, serija radionica “Razmjena dobrih praksi” osmišljena je po tematskim područjima kako bi se njegovala kultura učenja među selima za poticanje kreativnog razmišljanja i generiranje inovativnih ideja.

S obzirom na aktualnost i važnost teme kojom će se baviti radionica u četvrtak, pozivamo sve iznajmljivače, male i srednje tvrtke te OPG-ove s područja Općine Kaštelir-Labinci da iskoriste ovu izvrsnu priliku za usvajanje novih znanja te da nam se jave na mail info@kastelir-labinci.com kako bismo mogli poslati upute za prijavu na Zoom link.