Kovano srce za uspomene i sjećanja s ljubavlju

Kovano srce za uspomene i sjećanja s ljubavlju


Našu destinaciju s ponosom promoviramo pod geslom “Gdje moderan život susreće tradiciju”, i mnogo truda ulažemo u njegovanje svega onoga što su nam naši preci ostavili u zalog. Tu svakako spadaju i tradicijski zanati, koji u pravom smislu riječi simboliziraju nekadašnji život na ovom području.

Jedno od najcjenjenijih i najtraženijih zanimanja još u srednjem vijeku bilo je – kovač. Ništa tada nije funkcioniralo bez vještina kovača, a kroz stoljeća je ovaj zanat, iako u manjem opsegu, zaživio i do današnjih dana. Jer ništa ne može zamijeniti ruke čovjeka koji znalački, na visokim temperaturama, oblikuje željezo i tjera ga da postane baš ono što on želi. Sretni smo što na našem području imamo takvog majstora, stručnog i nenadmašnog, kojemu možemo zahvaliti što je Kaštelir dobio jedinstvenu skulpturu koja plijeni pažnju i oduševljava.

Mario Kovač je kovač iz mjesta Kovači. Da, u njegovom životu se sve vrti oko kovanja željeza, a srce koje odnedavno krasi Kaštelir, stvoreno je vještinom i trudom u njegovoj radionici. Nije srce odabrano bez razloga, baš naprotiv. Zaštitnik Kaštelira je Sv. Valentin, koji se danas slavi i kao zaštitnik zaljubljenih.

Iskovano s ljubavlju i postavljeno s ljubavlju, ovo srce namijenjeno je svima koji s najplemenitijim osjećajima dođu u Kaštelir, kako bi se mogli diviti ljepotama kovačkog zanata, ali i ovjekovječiti taj trenutak u vremenu, s obzirom da je kovano srce ujedno i photo point za sve posjetitelje.

Dođite u Kaštelir, uvjerite se kako se stapaju današnji život i tradicija te uz srce koje smo vam darovali napravite foto uspomenu za sva vremena.