U odličnom raspoloženju na Vrbanovici je proslavljen Međunarodni praznik rada

U odličnom raspoloženju na Vrbanovici je proslavljen Međunarodni praznik rada

Budnica koju su u 7.30 na placu u Kašteliru odsvirali bivši članovi Limene glazbe Kaštelir-Labinci bila je znak ove nedjelje, 01. svibnja, da počinje fešta povodom Međunarodnog praznika rada. Prvomajsko slavlje upriličeno je na našem lijepom izletištu Vrbanovici,  a u organizaciji su sudjelovali Udruga Mladi za sve, Lovačka udruga Fazan, Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci te Općina Kaštelir-Labinci. Zahvaljujući tom zajedničkom angažmanu zabava je bila odlična, a program iznimno bogat te je svatko mogao pronaći nešto za vlastiti gušt.

Najprije su bivši članovi Limene glazbe Kaštelir-Labinci na Vrbanovici održali jutarnji koncert. Okupio se veliki broj mještana, pa se druženje nastavilo uz natjecanje u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačke udruge fazan te uz odličan prvomajski fažol, meso s roštilja, kolače i kavu. Šank je bio otvoren cijelo vrijeme, na njemu se zaigrala i  mora đaponese, a za sudionike fešte sve je bilo besplatno. Dan je obilovao odličnim raspoloženjem i vrhunskom zabavom za sve generacije, najmanji su uživali u dvorcu na napuhavanje i na toboganu, a oni malo stariji okušali su se na mreži za igre s loptom.

Već tradicionalno gađanje glinenih golubova bilo je pravi, mali spektakl, i najvještiji su bili Dragan Ružić, koji je osvojio prvo mjesto, Erik Diklić s plasmanom na drugoj poziciji te Igor Ritoša kao treći. Druženje je potrajalo cijeli dan, s tim da se u popodnevnim satima zbog kiše preselilo u novobnovljeni spomen dom. Zahvaljujemo svima na odličnoj organizaciji i mještanima koji su se odazvali u doista velikom broju, a ovog smo 1. maja još jednom pokazali da smo općina zajedništva što nam je donijelo dan prepun lijepih trenutaka za sjećanje.