Friday tasting u Kašteliru ove je sezone bio iznimno uspješan, a prodavaonica Butiga čeka vas cijele godine

Friday tasting u Kašteliru ove je sezone bio iznimno uspješan, a prodavaonica Butiga čeka vas cijele godine

Apsolutni uspjeh i odlična posjećenost uz bogatstvo sadržaja i sjajnu atmosferu najkraći su rezime ljetnog programa “Hello summer in Kaštelir-Labinci” koji je za ovu sezonu gotov, a poseban naglasak tu je na događanju Friday Tasting koje je ove godine učvrstilo svoju poziciju mnogima omiljenog, i to u novom, izmijenjenom izdanju.

U petak 25. kolovoza održan je posljednji ovogodišnji Friday tasting od njih ukupno osam. Prvi je startao 07. srpnja, i tad su posjetitelji imali priliku vidjeti izmijenjenu varijantu ovog izvrsnog događanja koje omogućava svima da degustiraju najbolje domaće proizvode lokalnih OPG-ova iz kaštelirskog kraja. Ovog ljeta Friday tasting održavao se petkom od 19 do 21 sat ispred novootvorene prodavaonice Butiga u Kašteliru, predstavljala su se svaki put dva lokalna proizvođača, a degustacije delicija iz njihove ponude bile su besplatne. Svi kojima su se proizvodi svidjeli mogli su ih odmah kupiti u Butigi, uz brojne druge proizvode ovdašnjih OPG-ova.

Kroz osam održanih Friday tastinga ovog ljeta posjetitelji su mogli kušati najbolja maslinova ulja, vrhunska vina, fantastične rakije i likere, craft pivo vrhunske kvalitete… i to uz domaće nareske i svježe pečeni kruh. Svojim su se proizvodima kroz sva izdanja Friday tastinga predstavili OPG Radoš, Monte Formento – Grebac ekstra djevičanska maslinova ulja, Vina Legovina, OPG Brčić, Brandystra, OPG Beaković, Vina Cossetto, Oliveri – ekstra djevičanska maslinova ulja, OPG Alen Cossetto i Castellana craft beer.

Foto: TZ Kaštelir Labinci

Butiga ispred koje se održao svaki Friday tasting svečano je otvorena u petak 14. srpnja 2023., a riječ je jedinstvenoj prodavaonici u kojoj će se domaća i zdrava hrana lokalnih proizvođača moći kupiti cijele godine. Osmišljena je zajedničkom suradnjom Općine Kaštelir-Labinci, Turističke zajednice Kaštelir-Labinci i Poljoprivredne udruge Vitis. Uređena je u prostoru bivše autobusne čekaonice te je nastala kao produkt razvoja održivog turizma na koje se u kaštelirskom kraju stavlja glavni naglasak. Trgovina je osnovana s ciljem da se lokalni proizvođači udruže te da vrhunski proizvodi ovog kraja budu svima dostupni cijelu godinu, na novi i drugačiji način.

Svih osam izdanja ovogodišnjeg Friday tastinga su iza nas i ostavili su nam fantastične uspomene te učvrstili temelj da za sljedeću sezonu ovo jedinstveno događanje postane još kvalitetnije i sadržajnije, a do tad vas s veseljem pozivamo da posjetite Butigu u Kašteliru gdje vas cijele godine na jednom mjestu čekaju najbolji okusi i mirisi domaćih delicija našeg kraja.

Foto: Sebastijan Skoko