Usvojite dragocjene informacije o financiranju održive i infrastrukture

Usvojite dragocjene informacije o financiranju održive i infrastrukture

S veseljem vam najavljujemo novi edukativni masterclass tečaj u organizaciji UNWTO-a. Riječ je o još jednoj u nizu online radionica na koje je Općina Kaštelir-Labinci ostvarila pravo ulaskom u Mrežu najboljih turističkih sela na svijetu. Ovog puta tema će biti održivost i njezino financiranje, a neprocjenjiva znanja omogućit će vam predavanje pod nazivom “Financiranje za održivu infrastrukturu. Pronađite ga! Dizajnirajte ga! Bacite se na njega!” koje će se održati u četvrtak 10. kolovoza od 13.30 do 15 sati preko Zoom aplikacije.

Radionicu o financiranju održive infrastrukture održat će Paras Loomba, osnivač Global Himalayana Expedition (GHE), turističkog poduzeća s društvenim utjecajem. Tijekom tečaja Paras Loomba predstavit će vam ključne elemente prikupljanja kapitala ili stvaranja partnerstva za razvoj održive infrastrukture (obnovljive energije) kako biste transformirali mjesto u kojem živite i radite u održivu destinaciju. Do kraja ovog tečaja sudionici će točno znati kako dizajnirati prijedloge financiranja, identificirati ključne partnere za financiranje te svoje ideje pretvoriti od prijedloga na papiru u stvarnost. Kao što smo spomenuli, Paras Loomba je osnivač tvrtke GHE preko koje putnici iz cijeloga svijeta odlaze u udaljena sela Himalaje gdje im se omogućava pristup čistim energetskim rješenjima. U posljednjih devet godina tvrtka GHE bila je ključna u aktiviranju više od 200 udaljenih sela i 80 domaćinstava sa smještajem diljem indijskih Himalaja, što je sve zajedno snažno utjecalo na više od dva milijuna života. Po struci inženjer, Paras spaja tehnologiju i strast s pristupom poduzetništvu u modele u ovim visinskim područjima koji zagovaraju korištenje održivog turizma. To su rješenja koja za cilj imaju poticanje lokalnog gospodarstva, kao i smanjenje iseljavanja lokalnog stanovništva.

S ovim predavanjem steći ćete neprocjenjiva znanja, pa stoga pozivamo sve iznajmljivače, male i srednje tvrtke te OPG-ove s područja Općine Kaštelir-Labinci da iskoriste ovu jedinstvenu priliku te da nam se jave na mail info@kastelir-labinci.com kako bismo mogli poslati upute za prijavu na Zoom link.