Gramperijada

Gramperijada

Zateknete li se u Kašteliru ili Labincima oduševit će vas Gramperijada, neobičan festival posvećen krumpiru, koji se održava u obližnjem Kašteliru. Lokalni proizvođači izlažu svoje autohtone proizvode uz prostoriju gdje je bilo izloženo suđe u kojima su naši stari kuhali grampere. Pored starih špakera na drva slažu se međunarodna jela od grampera koja donesu mještani, turisti i nastanjeni stranci.

Svakog prvog vikenda u kolovozu !

Na Gramperijadi, u organizaciji Turističke zajednice Kaštelira i Općine Kaštelir-Labinci svoje je proizvode promoviraju lokalni proizvođači. U sklopu degustacije jela od krumpira-grampera svoje specijalitete prezentiraju i gosti iz Njemačke, Austrije, Engleske, Danske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i čak iz Indije !

Razne  musake, krumpir pizza sa tartufima, krumpir sa kapuzom i mrkvama, juha od krumpira, krumpir sa bakalarom, krumpir sa ružmarinom, bombay aloo (krumpir sa indijskim začinima – samo za najhrabrije), engleska pita od krumpira, krumpir loptice sa mrkvom, bosanska krumpiruša, krumpir odresci, pire’ sa tartufima, francuski krumpir, krumpir sa graškom i pancetom…..