ISTARSKA KAPLJICA

Adresa

Cerjani 1, 52464 Kaštelir

GPS

45.327870474428, 13.690157488621

Od davnina su se u Istri naši stariji bavili proizvodnjom domaće rakije komovice od malcerata grožđa – dropa, koji je nusproizvod u proizvodnji vina. Tako je i nono Eufemio popularno zvani barba Nucio u slikovitom zaseoku Cerijani cijeli svoj radni vijek posvetio proizvodnji vina i rakije.  Tradicionalno se je Rakija kuhala (destilirala) u tzv. lambiku, jednostavnoj inačici današnjih modernih kotlova, a ovu tradiciju danas nastavlja unuk prethodno spomenutog Eufemija u destileriji OPG Goran Špehar.

Kao zaljubljenici u Istru i njene okuse i mirise krenuli smo u proizvodnju kvalitetnije rakije lozovače isključivo od cijelog zrna grožđa sa našeg imanja. Uz dodatak prirodnih sastojaka kao što su med, imela, orah, tartuf i borovnica ovakav je destilat osnova za proizvodnju širokog asortimana pripravaka vrhunske kvalitete pod imenom branda Istarska Kapljica. Proizvodnja se odvija nedaleko od mjesta Kaštelira u selu Cerijani koji je potpuno uronjen u netaknutu prirodu što doprinosi kvaliteti proizvoda. Živili!

Osnovni sastojak za liniju pića Istarska kapljice je rakija proizvedena destilacijom od cijelog grozda, a ne samo od dropa kako se uobičajeno proizvodi. Sa tim načinom proizvodnje sve arome i sastojci se prenose u samu rakiju koja, iako potpuno bistra, ostavlja jedinstven i potpun aromatični doživljaj.

Za proizvodnju medovače koristimo samo prirodni med proizveden u okolnim selima, a ostali proizvodi rade se po domaćoj recepturi tako da se u medovaču pomiješaju razni prirodni sastojci kako bi istu oplemenili. Istarska kapljica znači potpuno prirodne procese proizvodnje u kojima najvažniju ulogu imaju naše znanje, strpljiva destilacija, kvaliteta sastojaka, dugogodišnji tradicijski recept, vrijeme potrebno za njihovo sazrijevanje i na kraju pakiranje u naše prepoznatljive boce.

Živjeli!

ZAINTERESIRANI STE ZA DEGUSTACIJU? DOGOVORITE SVOJ TERMIN.

MASLINOVO ULJE

Novo u našoj ponudi! Vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje proizvedeno hladnim prešanjem od maslina iz naših maslinika. Trenutno raspoloživo je kupaža od monosortnih ekstra djevičanskih ulja vrsta Leccino, Pendolino i Istarske bijelice koja kao takva stvara specifičnu harmoniju okusa u nepcu. Ovo se višesortno ulje odlikuje žuto zlatnom bojom sa diskretnim nijansama zelene a okusom i mirisom podsjeća na plod sveže masline i zelenu travu. Umjerenom gorčinom i pikantnošću odlično se sljubljuje s jelima poput sirove ribe, raznih salata i povrća i sireva.

 

Adresa

Cerjani 1, 52464 Kaštelir

GPS

45.327870474428, 13.690157488621

YOUR MESSAGE