O.P.G. Lucia Venier

Kontakt: Lucia Venier

Adresa

Kaštelir 65 52464 Kaštelir

GPS

45.303813028383, 13.689372311534

Ako želite doživjeti djelić domaćeg autohtonog ugođaja i sudjelovati u radionici izrade domaće tjestenine i kolača (njoki, žbirići, fritule, kroštuli … ). Sve pripremljeno sa našim domaćim sirovinama i začinjeno sa ekstra djevičanskih maslinovim uljem vlastite proizvodnje.

Najavite se i posjetite nas, vrlo rado ćemo Vas ugostiti na našem domaćinstvu.

U domaćinstvo Lucije Venier žbiriće dolaze naučiti raditi domaći i strani turisti koji borave u nekim od brojnih kaštelirskih vila ili prolaze ovuda u agencijskim biciklističkim turama. Radionice izrade domaće tjestenine i kolača dio su turističke ponude OPG-a Lucije Venier i njezine obitelji. Goste prima i uči ih kako se kuha po domaću u vrlo lijepo, rustikalno i domaćinski uređenom prostoru koji bi lako mogao proći i kao restoran ili konoba, u najmanju ruku agroturizam. Ali ipak ne. Htjela je gospođa Lucija registrirati agroturizam, no to se pokazalo prekomplicirano i prebirokratizirano za njezino domaćinstvo koje je u prvom redu poljoprivredno.

Na šest hektara kampanje uzgajaju vinovu lozu, masline, lavandu, pšenicu, povrće i hranu za svoje kokoši i kunine, što je samo po sebi dosta posla za Luciju Venier i njezinog supruga Ecija, sina Andreu, kćer Eriku i zeta Aleša. Stoga je registrirala kulinarske radionice kao dopunsku djelatnost svoga OPG-a. Ovdje po najavi možete doći s organiziranom grupom i učiti kako se mijesi domaća pašta i pripremaju domaći kolači, i zatim to što ste u radionici napravili možete zajedno s domaćicom skuhati i kušati.

Osim popularnih žbirića Lucija Venier svoje goste u radionicama uči kako se pripremaju domaći njoki, posutice, lazanje ili fuži. Kada ih se skuha, preliju se unaprijed pripremljenim šugom od govedine ili pak domaćom šalšom od pomidori i cuketi. Ovu potonju kombinaciju šjora Lucija je morala uvesti u ponudu zbog brojnih vegetarijanaca među svojim dosadašnjim gostima.

Adresa

Kaštelir 65 52464 Kaštelir

GPS

45.303813028383, 13.689372311534

YOUR MESSAGE